Vi anställer 60 sommarjobbare i år

I år utökar vi antalet ungdomar som kommer att sommarjobba hos oss. Sommarjobb ger värdefull arbetserfarenhet, sänker trösklarna in i arbetslivet samtidigt som vi också hoppas att satsningen innebär att några av dem kommer att välja att arbeta i fastighetsbranschen i framtiden. 

Ungdomarna är mellan 16-20 år och de flesta av dem bor hos oss i Eskilstuna, Göteborg, Kristianstad, Linköping, Malmö, Markaryd och Växjö. Vår ambition är att kunna erbjuda ännu fler sommarjobb nästa år, och i fler städer. 

– Genom att satsa på sommarjobb till ungdomar kommer fler in i samhället och ut i arbetslivet samtidigt som vi inspirerar fler till fastighetsbranschen. Vi vill ge dem kontakter för framtiden och för att skapa en stolthet och trygghet för platsen där de bor. Dessutom har vi förstått att många ungdomar står utan arbete i år i och med pandemin och då är det extra viktigt att vi är med och bidrar, säger Adisa Handzic, Victoria Parks bosociala chef. 

Vi har genom vår bosociala satsning Victoria Park-programmet haft stora framgångar där vi erbjudit långtidsarbetslösa boende anställningar som miljövärdar som sedan hjälpt dem vidare till anställning och studier. Våra sommarjobbare kommer att få liknande möjligheter genom att de får arbetslivserfarenhet, kontakter och insikt i en spännande bransch som spänner över många yrkesfält.

Läs pressmeddelandet här