Samverkansavtal tillsammans med Bostads AB Poseidon för ett tryggare Lövgärdet

Vårt gemensamma mål: Lövgärdet ska strykas från polisens lista över särskilt utsatta områden 

"Vi är mycket glada och stolta över vårt samarbete med Poseidon och Göteborgs Stad. I samverkan kan vi göra större långsiktig skillnad för våra hyresgäster i vårt dagliga arbete att göra Lövgärdet till en ännu bättre plats att leva på", säger Glenn Malmberg, Regionchef för Victoria Park AB.

Victoria Park och Poseidon äger tillsammans 95 % av bostäderna i Lövgärdet. Victoria Park äger 1 248 lägenheter samt Lövgärdet Centrum, Poseidon har ett bestånd på 1 364 lägenheter.

I det avtal som vi nu skrivit under lovar vi varandra att jobba gemensamt för ett tryggare och mer integrerat Lövgärdet under 2020. Samtidigt öppnar avtalet för ett mer långsiktigt partnerskap.

"Det pågår redan en hel del i Lövgärdet. Vi samverkar med flera olika parter, det byggs nya bostadsrätter och vi på Poseidon fortsätter att renovera våra hus. Sedan drygt ett år tillbaka finns även vår Trygghetsgrupp närvarande i området på kvällar och helger. Vi är väldigt glada att kunna kroka arm med Victoria Park i det goda arbetet och hitta synergier i vår förvaltning som bidrar till att våra hyresgäster kan känna sig stolta över sitt Lövgärdet", säger Ulf Lindén, chef Förvaltningsutveckling på Poseidon.

Tillsammans planerar vi för följande aktiviteter under 2020:

  • Att tillsammans med Göteborgs universitet ta fram en behovsanalys för hur tryggheten kan stärkas och problemfaktorer minskas.
  • Utreda möjligheter för gemensamma trygghetsvärdar.
  • Se över utemiljö och belysning för ökad trygghet.
  • Ta fram ett gemensamt koncept för områdesskyltning.
  • Utreda hur torget kan utvecklas
  • Ta fram former för att långsiktigt samarbete.