Röster från Nya Åbrovägen 2 - ett seniorboende mitt i byn

På Nya Åbrovägen 2 i Markaryd, Strömsnäsbruk ligger ett av våra seniorboenden. Med utsikt över Hammarsjön bor man nära naturen i ett lugnt område. I anslutning till boendet finns promenadstråk i den intilliggande parken.

Vi har pratat med två par som bor på seniorboendet för att ta reda på hur de trivs.

Hej! Hur länge har ni bott här?
Paul och Aina: - Vi flyttade in i januari 2020.
Monika och Kent: - Efter 50 år i vårt hus flyttade vi in i november 2019.

Vad är det bästa med att bo i hyreslägenhet?
- För mig var det svårt att bo kvar i huset och sköta min trädgård, och underhållet på huset, säger Aina. Paul tycker också det är skönt att slippa tänka på om något går sönder eller behöver underhållas.

- Det är bra med tillgängligheten till parken i området, där det finns möjlighet till fina promenader, och en plats att leka för barnbarnen, säger Monika och Kent.

Hur trivs ni med ert boende?
- Vi är väldigt nöjda med vårt boende. Vi har ett fantastiskt läge mot sjön och parken som vi kan titta ut över, säger Paul och Aina. Vi har två toaletter, två sovrum, två vardagsrum och så har jag en Aina, avslutar Paul.

Monika och Kent trivs också mycket bra med sitt boende och tycker att de har den bästa utsikten in mot byn.

Monika och Kent tycker att Victoria Park i Markaryd är en bra fastighetsvärd.
- Ni lyssnar på vad vi tycker och försöker tillmötesgå oss om det är ett rimligt krav, säger Aina.

Fem nya lägenheter planeras till sommaren 2021
Nu planerar vi för fler seniorlägenheter. Under 2021 kommer vi att omvandla lokaler till fem nya, fina lägenheter. Dessa lokaler råkade under 2020 tyvärr ut för en brand. Under sommaren kan vi välkomna nya hyresgäster till våra nybyggda lägenheter. Vi ser en stor efterfrågan på seniorbostäder så det är roligt att kunna erbjuda fler nybyggda lägenheter.