”Jag har alltid velat ha ett uterum”

På Tallrisvägen i Brickebacken bor Mikael. Han tvekade aldrig när erbjudandet om att bygga uterum dök upp. Vi fick möjlighet att ställa några frågor.

Hej Mikael! Hur länge har du bott här?

- Jag har bott här sedan 2010, så jag bodde här när Victoria Park köpte fastigheterna.
 

Du var en av de första som valde att välja till uterum, varför valde du det?

- Jag har alltid velat ha ett uterum. Sen när lappen kom i brevlådan, då tvekade jag aldrig. Äntligen tänkte jag.

 

Vad är det bästa med att ha ett uterum?

- Att säsongen blir längre. Förutom sommaren, kan man utnyttja uterummet både vår och höst. Uterummet blir ett extra rum att sitta i. Jag fick dessutom bättre värme inne i lägenheten efter att uterummet kom på plats, det drar inte lika mycket.

 

Vad är det bästa med att bo i hyreslägenhet?
- Att det är bekvämt att hyra lägenhet. Om något går sönder och behöver lagas är det bara att kontakta hyresvärden för att få det fixat. För min del gillar jag att använda Mina Sidor för att få kontakt med er.

Från tidigare hyresvärd har jag dålig erfarenhet med att ringa och anmäla fel – att det inte går att nå hyresvärden, då är det här så mycket bättre – jag använder felanmälan på Mina Sidor via datorn, och så kommer reparatören när det finns möjlighet.

 

Hur har du upplevt servicen när det kommer till felanmälan?

- Jag är nöjd. Sist jag hade stopp i avloppet i badrummet försökte jag först få ordning på det själv. Men när det inte fungerade så anmälde jag felet via datorn och två timmar senare var Pierre (fastighetstekniker) här. Han är klockren, mycket duktig och snabb. I våras hade jag en kran som läckte och då tog det längre tid att få det åtgärdat men det berodde på att flera i personalen var sjuka. Men eftersom jag fick ett samtal om att ni skulle komma så snart ni kunde var jag nöjd med svaret och det gjorde inget att vänta.

 

Not: I Brickebacken är det på gång att byta fönster för att få ett bättre inomhusklimat. Arbetet startar under sommaren/hösten i år.