Invigning av Parklunden i Linköping

Nu står vår första etapp med 85 nya hyreslägenheter i Linköping redo för inflyttning med start 1 december. 

Med anledning av pandemin delade vi upp invigningen i två delar. Först hälsade vi alla blivande hyresgäster välkomna på förhandsvisning. Idag fredagen den 20 november invigdes Parklunden tillsammans med kommunen och lokala samhällsaktörer.

Med begränsat antal deltagare, avstånd till varandra och utomhus invigdes Parklunden av VD Per Ekelund, Områdeschef Eleonor Biberg samt Kommunstyrelsens ordförande i Linköping Niklas Borg via digital hälsning.

– Det är fantastiskt kul att inviga våra nya 85 lägenheter här idag. Det är en viktig milstolpe för oss då vi år 2016 startade planprocessen om 570 nya bostäder i Ryd, säger Victoria Parks VD Per Ekelund.

– Det här är det första riktiga bostadsprojektet i Ryd på 45 år. Jag är jätteglad över att Victoria Park vill satsa långsiktigt och vara en del av utvecklingen av Ryd och Linköping, säger Niklas Borg, Kommunstyrelsens ordförande i Linköping.

– Genom att rusta upp fastigheterna, både inne och ute, engagera våra hyresgäster samt skapa fler bostäder vill vi göra våra bostadsområden ännu attraktivare och bidra till en positiv samhällsutveckling. I Nygård har vi under året även skapat 45 nya attraktiva marklägenheter genom att omvandla tomma källarutrymmen, fortsätter Per Ekelund.

Vi planerar att skapa totalt 570 lägenheter här i Ryd, i befintlig fastighet med 888 hyreslägenheter. De nya bostäderna ska byggas på ytor som främst utgörs av outnyttjade parkeringsytor.

 

Läs mer om Parklunden här >>