Nyhetsarkiv

Subventionerad sommarsimskola i Tensta och Rinkeby

I samarbete med Spårvägen Simförening subventionerar vi sommarsimskola under veckorna 26-29 på Järvabadet i Stockholm för barn och ungdomar med föräldrar som bor i våra fastigheter i Tensta.

Alla barn mellan 5 och 16 år som inte kan simma längre än 25 meter är välkomna. Vi vill bidra till att fler kan boosta sina simfärdigheter. Att kunna simma är livsviktigt, vilket gör att den här satsningen bokstavligen kan rädda liv. Simkunnighet spelar även roll för skolgången, eftersom det är ett krav för att få godkänt betyg i Idrott och hälsa. Därför kostar simundervisningen 100 kr per deltagare och vi står för mellanskillnaden. 

– Vi på Victoria Park ser detta som ett viktigt initiativ att stötta. Som fastighetsbolag jobbar vi med och för våra hyresgäster. När vi nu  hjälper våra allra yngsta hyresgäster, så bidrar vi även till att förbättra folkhälsan och simkunnigheten. Dessutom så hoppas vi kunna medverka till att fler barn får en rolig upplevelse under sommarlovet, säger Roger Malmquist, områdeschef för Victoria Park i Tensta och Haninge.

– Simskolan på Järvabadet är ett fantastiskt exempel på när man tillsammans, förening och bostadsbolag i det här fallet, vill göra skillnad på riktigt. Simkunnigheten är låg i området och att barnen får möjlighet att lära sig simma tillsammans med andra är livsviktigt. Victoria Park är i och med vårt samarbete med och möjliggör simskola för flera hundra barn i Järvaområdet vilket såklart både vi och alla barn är tacksamma för. Man skulle önska att ännu fler tog efter och förstod vikten av barns rörelse och simkunnighet, säger Jonatan Wik på Spårvägen Simförening. 

Läs mer om sommarsimskolan på www.sparvagensim.se.

Läs hela pressmeddelandet här >>