92 nya lägenheter i Kållered

Tillsammans med Peab bygger vi 92 nya hyreslägenheter i Kållered centrum. Byggstart planeras till våren.

Kållered söder om Göteborg står inför stora förändringar. På sikt planerar Mölndal Stad att bygga ut området med cirka 450 lägenheter.    

– Vi är mycket glada över att tillföra 92 nya lägenheter i Kållered Centrum. Projektet är en förtätning på befintlig fastighet i Våmmedal där vi sedan våren 2019 äger 200 hyreslägenheter. Därför känns det extra roligt att starta nybyggnationen. Genom att bygga nya bostäder kan vi skapa ett ännu attraktivare kvarter och bostadsområde, säger Glenn Malmberg, Regionchef Victoria Park AB.

Satsningen på Kållered centrum är ett samarbete mellan fastighetsägare och Mölndals stad och tanken är att stärka centrumet genom att bygga fler bostäder på det som idag är markparkering och skapa trevliga utemiljöer. Planförslaget innebär en förtätning med cirka 450 nya bostäder tillsammans med komplettering av befintligt parkeringsdäck och nya parkområden. Totalentreprenören Peab, som ska bygga de 92 lägenheterna, startar projekteringen omgående och byggstart planeras till våren 2021 med inflyttning under 2022.

– Vi ser verkligen fram emot att påbörja byggnationen i Kållered och inleda utvecklingen av Kållered Centrum. Det känns också bra att bidra till att utbudet av hyresrätter i Mölndal och Kållered ökar, säger Magnus Insulan, arbetschef på Peab.

 

ÄNNU FLER BOSTÄDER SKA BYGGAS I LÖVGÄRDET

Snart är det byggstart för våra fem nya bostadshus med 46 hyreslägenheter. Läs mer om projektet på projektsidan SOLFJÄDERN