Om oss

Victoria Park AB är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag med fokus på att utveckla attraktiva bostadsområden i Sverige. Idag äger och förvaltar vi
16 700 hyreslägenheter. Och vi växer.

Vi utvecklar attraktiva bostadsområden genom hållbar förvaltning med fokus på upprustning och relationer. Det är viktigt för oss att alla som bor hos oss inte bara trivs i sitt hem utan även i huset, med grannarna, på gården, i staden och med oss. Vi vill skapa stora värden för bolag, individ och samhälle - på lång sikt.

Hållbart företagande

Vi bidrar till bostadsförsörjningen genom att ta vara på och successivt standardhöja de fastigheter som ingått i miljonprogrammen på 60- och 70-talet. Genom vår hållbara renoveringsprocess förlängs fastigheternas livslängd och deras miljöprestanda förbättras - både inne och ute. 

För ökad stolthet, ansvar och engagemang i våra bostadsområden - fokuserar vi på dialog, positiva förebilder och ökad intregration. Vi finns nära våra hyresgäster genom medarbetare på plats runt hörnet. Exempelvis nyanställer vi miljövärdar varje år. Många är långtidsarbetslösa boende, som på detta sätt lättare kommer in i samhället, ut i arbetslivet och blir ofta förebilder för grannar med egna erfarenheter av utanförskap. Därför kan vi med stolthet säga att vi bidrar till en positiv och hållbar samhällsutveckling.

Hållbar renoveringsprocess
Exempel på våra standardhöjande investeringar är renovering av lägenheter som är uppsagda och utflyttade. Eller när en hyresgäst själv önskar modernisering av sin bostad. När vi renoverar lägenheterna efter hand höjs standarden successivt i våra områden utan att hyran tvingas upp för befintliga hyresgäster. 

Ett annat exempel är ombyggnation av gamla källarlokaler till nya marklägenheter med entré och uteplatser in till gården blir ett rejält lyft för området samtidigt som vi tillför fler moderna bostäder. Våra gemensamma utrymmen som trapphus, lekplatser, tvättstugor, miljöhus och grillplatser får extra omsorg så att de blir attraktiva och naturliga mötesplatser för alla åldrar. 

 

Kort historik