Flytta in

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket (https://skatteverket.se/flytta) så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till samtliga myndigheter och även till många företag. 

Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring (www.adressandring.se).

Du har rätt att tillträda bostaden klockan 12.00 inflyttningsdagen, vanligtvis den första dagen i månaden. Skulle inflyttningsdagen inträffa på en lördag, söndag eller annan allmän helgdag sker inflyttningen nästkommande vardag kl. 12.00. Dubbelkolla gärna vilka tider som gäller för dig med din Bobutik.

När du flyttar in får du ett antal originalnycklar till lägenhet, port, tvättstuga och andra allmänna
utrymmen. Kontrollera att du fått rätt antal nycklar och att antalet stämmer enligt nyckelkvittensen. Du blir ersättningsskyldig för tappade nycklar. Du avtalar tid med din Bobutik för uthämtning och kvittens av nycklar till lägenheten. När du hämtar nycklarna ska du ta med dig ditt hyreskontrakt, legitimation och kvitto på inbetald hyra respektive tecknad hemförsäkring.

Lägenheten ska vara välstädad och besiktad när du flyttar in. Om du har anmärkningar på städningen kontaktar du din Bobutik. 

Till många av våra lägenheter kan vi även erbjuda förråd och- eller parkeringsplats. Vissa av våra p-platser i garagen är utrustade med garagebur. Här kan du ställa in din bil bakom låsbart galler. Kostnad tillkommer. Är du intresserad av att hyra ett förråd och/eller parkeringsplats kan du kontakta din Bobutik för mer information om vad som finns tillgängligt i ditt område. Du ansöker om plats via Mina Sidor.

Vi råder alla våra hyresgäster att teckna en hemförsäkring. Det är bra att ha en hemförsäkring om du skulle råka ut för en olycka i din lägenhet, till exempel att det börjar brinna. Vid inflyttning ska det finnas en gällande hemförsäkring, exempelvis ska kvitto på tecknad hemförsäkring uppvisas vid nyckelhämtning.

Genom vårt samarbete med Moderna Försäkringar är vi glada att kunna erbjuda dig förmånlig och trygg hemförsäkring till ett bra pris. 

Erbjudandet finner du här

När du flyttar till nytt boende behöver du teckna ett elabonnemang för din nya lägenhet samt avsluta ditt gamla abonnemang. Kontakta din elleverantör för mer information.

Kolla upp om dina tv- och internetavtal går att flytta eller om du måste säga upp dem. Vi har avtal med olika leverantörer beroende på vilken ort du bor på. Besök din Bobutiksida för mer information om vad som gäller på din ort.

Kom ihåg att göra adressändring så att din post kommer fram.