Min hyra

I ditt hyreskontrakt framgår vad som ingår i din hyra, till exempel värme, vatten, kabel-tv basutbud och eventuellt elektroniskt passagesystem. Om lägenheten är utrustad med individuell vattenmätare/elmätare betalar du som hyresgäst vatten/el som du har använt. Priset vi debiterar dig för baseras på våra leverantörers priser på vatten, värme respektive hushållsel. Därefter får du betala för det du använder i efterskott. Som exempel, det du förbrukar i februari betalar du för i april. Utöver det som framgår i ditt hyresavtal ingår en mängd andra saker som exempelvis underhåll av fastigheten, servicetjänster, underhåll av tvättstuga, städning av allmänna utrymmen, sophantering, reparationer och skötsel av gårdar.

Hyran ska betalas i förskott utan särskild anmodan varje månad, senast sista vardagen före den månad som hyran avser. Det innebär till exempel att hyran för april måste vara betald senast sista vardagen i mars. Det är viktigt att hyran betalas i tid annars riskerar du att förlora ditt hyreskontrakt. När du flyttar in ska första hyran vara betald.

Det är viktigt att hyran betalas i tid. Om du inte betalar din hyra i tid får du ett inkassokrav med en extra avgift, vilket innebär en extra kostnad för dig. Om du inte betalar hyran efter inkassokravet kommer du att delges en uppsägning av ditt hyresavtal och därefter vräkas från din bostad.

Logga in eller skapa konto på Mina Sidor. Här ser du dina hyresavier och OCR-nummer. Mina sidor är tjänsten där du enkelt sköter dina boendeärenden när det passar dig bäst. Helt gratis och öppet dygnet runt.