Flytta ut

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket (https://skatteverket.se/flytta) så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till samtliga myndigheter och även till många företag. 

Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring (www.adressandring.se).

En uppsägning ska alltid ske skriftligt och undertecknas för att gälla. Tänk på att uppsägningstiden räknas från den dag vi som hyresvärd har fått din uppsägning. Poststämpel gäller. Exempel: Säger du upp lägenheten den 4 februari gäller avflyttning den 1 juni. Använd gärna uppsägningsblanketten som du finner här >> 

Lämna in eller skicka in din skriftliga uppsägning till oss i din bobutik. Det går även bra att skriva en uppsägning och scanna/fota den och sedan mejla den till bobutiken. OBS, det signerade originalet ska även postas eller lämnas till Bobutik. Samma regler gäller parkering/garage och förråd.

När du har sagt upp din lägenhet är du enligt hyreslagen skyldig att visa den för nya sökande. Om du som hyresgäst reser bort eller av annan anledning inte kan närvara under uppsägningstiden måste någon annan kunna visa lägenheten. Victoria Park har rätt att kräva skadestånd om visningsmöjligheten fördröjs och därigenom extra kostnader uppstår.

Vid dödsfall har dödsboet en kalendermånads uppsägningstid, om uppsägning sker inom 1 månad från det att hyresgästen avlidit. Därefter gäller tre kalendermånaders uppsägningstid.

Vill du flytta till en av våra nyrenoverade och lediga lägenheter? För att söka en ny lägenhet måste du skapa ett konto på Mina Sidor och ansöka som vanligt. Som hyresgäst har du förtur till våra lediga lägenheter.

Vid uppsägning besiktigas lägenheten. Du bokar tid för slutbesiktning i din Bobutik i samband med uppsägning. En godkänd besiktning krävs innan avflyttning.

Allt som hör till lägenheten ska finnas på plats vid besiktningen, till exempel dörrar, hatthylla, gardinbeslag, badrumsskåp etc. Väggfasta skåp, vitvaror, loftsäng med mera som du själv installerat eller tagit över från en tidigare hyresgäst ska tas bort. Det gäller även om du installerat en diskmaskin själv. Då ska du återställa köksskåpet och se till att vattenförsörjningen är ordentligt stoppad. Besiktningsmannen går igenom lägenheten för att se efter skador och onormalt slitage.

Alla utrymmen som tillhör lägenheten måste städas, inklusive förråd, balkong och eventuellt garage. Om lägenheten inklusive tillhörande utrymmen inte är välstädad eller saknar utrustningsdetaljer som tillhör lägenheten, kan du i efterhand bli tvungen att betala för kostnaderna enligt SABO:s (Sveriges Allmänna Bostadsföretag) prislista.

Om inget annat har överenskommits ska du lämna lägenheten senast kl.12 på avflyttningsdagen. Om det är en lördag, söndag eller helgdag ska du flytta ut första vardagen därefter.

Kontrollera att du kan lämna tillbaka alla nycklar när det är dags. Det gäller alla nycklar – till lägenhet och andra utrymmen (exempelvis port, tvättstuga, garage, förråd, etc.). Det gäller även de nycklar som du själv låtit tillverka och betalat för. Glöm inte att ta bort hänglås på förråd. Du lämnar nycklarna till din Bobutik senast kl.12 på avflyttningsdagen. Observera att nycklar som inte återlämnas debiteras.