Våra kunder och medarbetare


Mohamad Almanaa, fastighetstekniker, Borås

Mohamad Almanaa, miljövärd i Borås.

- Victoria Park är ett jättebra företag. Jag är glad för att få jobba här. Det är svårt att få jobb speciellt när man inte kan språket så bra.

Jag tycker det är bra att vi renoverar lägenheter när hyresgästen lämnar. Det ger en högre nivå, vilket är bra för hyresgästen, säger Mohamad Almanaa.

Se film här >>


Adnan Kudozovic, miljövärd, Borås

Adnad Kudozovic, miljövärd, Victoria Park

- Vi är miljövärdar. Vi försöker ha hand om området så fint som möjligt för alla hyresgäster och för att alla ska trivas och vara nöjda med sin boendesituation.

Det känns bra att få en lön varje månad, komma till jobbet och det känns bra att ha arbetskolleger. Det känns bra. Victoria Park är bra, säger Adnan Kudozovic.

Se film här >>Mohamed Benidris, bocoach i Borås

Mohamed Benidris, bocoach i Borås.

- Mitt ansvar är att skapa en bra relation mellan hyresgäst och bobutik. Den goda kundrelationen förbättrar boendet och minskar nedskräpning och förstörelse.

Jag tycker det är bra att Victoria Park anställer kollegor som bor i området. Det gör att vi snabbt får kontakt med de boende. Victoria Park tar de som är utanför och tar in dem i samhället, säger Mohamed Benidris.

Se film här >>


Alejandro Sobrón och Gabrielle Scherberg, boende i Linköping

victoriapark_linkoping_jan2017_04 beskuren

- Vi trivs mycket bra här. Victoria Park tar hand om området, mer än förra ägaren. Området har fått ett lyft. Victoria Park började göra många saker med en gång. De renoverar lägenheter. Vi har fått postboxar, portkod och finare gårdar. Victoria Park har också målat cykelförråd och fasader. Det har blivit mycket fint. Det känns lugnare och trevligare, säger Alejandro Sobrón. Ahmed Hatata, boende i Borås

Ahmed Hatata, boende i Borås.

- Jag har bott här i över 20 år och Hässleholmen är det bästa området i hela Sverige. Här har du nära till allt. Köpcentrum, skola, förskola, fritidsgård, sjukhus, vårdcentral, natur och centrala Borås.

Jag tycker att det är bra att man ska ha jobb när man hyr lägenhet här. Då får vi grannar som vill vara seriösa och ta ansvar, säger Ahmed Hatata.


Huda Said, boende i Malmö

Huda Said, boende i Malmö.

- Jag är uppvuxen på Rosengård i Malmö. Mina föräldrar flyttade från Jönköping för 24 år sedan, då de hade hört att Rosengård var ett fint område. Jag har precis fått egen lägenhet här på Ramels väg 13, där jag och min blivande man ska bo tillsammans, säger Huda Said.

- Det är en jättefin nyrenoverad trea med bra planlösning. När vi behöver något så ringer vi till Victoria Park som är snabba på att hjälpa till. Vi trivs jättebra. Nu när jag flyttar hemifrån får jag ofta frågan om varför vi inte flyttar ifrån Rosengård. Och då har jag svarat: varför flytta när jag trivs bra här?

- Det är positivt att anställa ungdomar som tidigare bara hängde ute och inte gjorde någonting. Det är bra att de får jobba, att Victoria Park litar på dem och anställer dem. Det som gäller här är att bygga förtroende, och det har Victoria Park jobbat med.


  "Vi som bor här märker skillnad"

Boende Herrgården fotograf Peter KroonVårt Malmö
”De har gjort ett bra jobb här”, säger Sabah Al-Hariri som bott med sin familj på Ramels väg i Herrgården sedan 2003. Från vänster Sabah Al-Hariri med barnbarnet Feras Shariah, sin son Karar, svägerskan Boshra Mohammad, barnbarnet Alja Shariah, hustrun Samera Mohammad och dottern Shima. (fotograf Peter Kroon/Vårt Malmö)

 Luften i lägenheten är bra att andas nu, och vatten- och mögelskadorna är borta. Samtidigt har hela området blivit renare och tryggare. Karar Al-Hariri och hans familj tycker att mycket har blivit bättre i Herrgården.

– När jag var yngre, och folk frågade var jag bodde, pekade jag lite obestämt hitåt och sa ”utåt på det hållet”. Man skämdes för att på bo i Herrgården, och det har varit dåligt här länge. Men nu är det bättre. Karar Al-Hariri blickar ut över ett av Malmös mest omtalade bostadsområden från nionde våningen i ett av höghusen på Ramels väg.

Så här i mitten av november är det ganska kargt och färglöst mellan miljonprogramshusen, men det är rent och snyggt och en nyanlagd lekplats fångar ögat.

– Tidigare låg det skräp överallt och folk gick inte ner med sina sopor. Jag kommer ihåg hur mås- och kråkfåglar samlades kring vissa balkonger för att äta från soppåsarna. Det är fortfarande en del som är dåliga på att slänga sitt skräp, men allt fler lär sig, många tror jag av sina barn. Och personalen här är ofta ute och plockar skräp.

– De som inte bor här vet inte hur det är idag jämfört med tidigare. Vi som bor här vet att det är stor skillnad.

Läs hela intervjun Vårt Malmö här.


Entreprenadavtal med social klausul i Stockholm, Tensta

Boende i Stockholm_Abdulkadir_Entreprenadavtal med social klausul_

Abdulkadir Mohamed Osman bor i en av Victoria Parks lägenheter i Tensta, Stockholm, och fick i mars 2015 jobbet att hålla rent och snyggt i trapphusen.

- Jag har bott i Tensta sedan 2012. Tidigare har jag jobbat på ett annat städföretag och även städat på restaurang, men det senaste året har jag varit arbetslös och studerat svenska. Så jag är glad att jag fått det här jobbet, då jag tjänar bra och har en bra arbetsledare, säger Abdulkadir Mohamed Osman.


Entreprenadavtal med social klausul i Malmö, Rosengård

Boende i Malmö_Nasibe Salihu och Shukri Shabini_Entreprenadavtal med social klausul_

Nasibe Salihu bor i en av Victoria Parks lägenheter i Rosengård, Malmö, och fick, tillsammans med sin man, jobbet att hålla rent och snyggt i fastigheterna gemensamma utrymmen inomhus sedan januari 2015.

- Jag bor i området och gick till Victoria Park med en kompis för att fråga efter jobb. Jag är en duktig och noggrann städerska så när Victoria Park skulle byta städfirma kontaktade de mig och frågade om jag ville börja jobba. Jag vet att jag kan göra ett bättre städjobb än de som städade tidigare. Det känns jättebra att ha fått jobbet så att man kan få lön att leva för, säger Nasibe Salihu.


Miljövärdar i Stockholm, Tensta

Miljövärdar Stockholm

Ayub, Ayad, Hassan och Ahmed jobbar som miljövärdar sedan juni 2014

- Jobbet betyder mycket, det har gjort att jag har fixat ett bra liv. Jag har pengar så att jag kan klara mig själv. Jag hoppas att jag snart har råd att bo i egen lägenhet, då skulle jag gärna bo här, säger Hassan.

- Det har blivit lite lugnare faktiskt sedan den förra ägaren. Det är inte så mycket bränder sedan de tog över, vilket är ett framsteg. Det går framåt. Nu sanerar de fönster och de har målat väggar samt renoverat flera lägenheter. Hyresgästerna tycker att det går framåt och att vårt jobb som miljövärdar är perfekt, fint och rent, haha. Förut hade de inga miljövärdar, så de är glada nu. Victoria Park är bra, de gör förändringar, de har anställt folk härifrån för att ge dem en chans, säger Ayad.

Läs även intervjun i DN


Bocoach i Stockholm, Tensta

Bocoach i Stockholm

Mahmoud jobbar som Bocoach sedan augusti 2014.

Det är mycket ovanligt att man har bocoacher och Victoria Park är en av få fastighetsägare som har det. Mahmoud har ensam 540 lägenheter han ska besöka. På en vecka hinner han besöka ungefär 5-6 hyresgäster.

- Sedan jag började gå runt till de boende känns det som allt fler blivit mer positiva och tror på att området kan förändras. Många öppnar upp sig för mig också och då blir det mer personligt. De flesta reagerar bra när de träffar mig, säger Mahmoud.

Läs även intervjun i DN


Miljövärdar i Malmö, Rosengård

Miljövärdarna Malmö

Adte, Omar, Alaa, Elias och Milan Miljövärdar 2013-2014.

Miljövärdar_2015

Thomas, Mohamad, Labinot och Illir Miljövärdar 2014-2015.

- Vi vet hur det funkar här i Herrgården. Genom att visa att vi jobbar med miljön, hoppas jag att människor inser att de själva måste ta hand om sitt område. För min egen del innebär jobbet att jag kan tänka på framtiden och spara pengar för att längre fram kanske kunna plugga, säger Omar.

Omar och Elisa har efter anställning hos oss som Miljövärdar under 2013-2014 gått vidare till Crendo, som Victoria Park tecknat entreprenadavtal med social klausul för grönskötseln i fastigheterna på Rosengård, Malmö. Läs mer nedan.

Miljövärdarna får en praktisk utbildning med ansvar för att sköta utemiljön runt våra fastigheter. Helt enkelt att med boendes hjälp hålla rent och snyggt i området och kan även hjälpa med frågor kring boendet.

Miljövärdarna har anställts i samarbete med Arbetsförmedlingen och bor hos Victoria Park eller i närområdet.

Mohamad Ismailat_ Illir Hyseni juni 2015 låg

Läs intervjun med Miljövärdarna Mohamad och Illir samt Bocoach Ahmed i Malmö Stads publikation juni 2015, Hållbart Malmö.


Miljövärd i Malmö, Rosengård

Milan - fd miljövärd som gått vidare till anställning

Milan var miljövärd hos oss 2013-2014. Direkt efter avslutat program fick han anställning på MKB och nu jobbar han på PostNord.

- Som miljövärd såg jag till att utemiljön var snygg på de områden jag blev tilldelad. Mina arbetsuppgifter varierade, jag gjorde allt från att plocka papper, se till att sopstationerna var rena, flytta cyklar som inte skulle vara där till att hjälpa hyresgästerna med översättning och visa hur sorteringen funkade. Jag hjälpte även till på kontoret.

Alla vi som jobbade som miljövärdar var ungdomar från området. Vilket är annorlunda från hur andra fastighetsägare jobbar. Victoria Park vågade investera i ungdomarna i området. Innan vi miljövärdar jobbade där var det stökigt. Nu är det helt annorlunda. Nu ser de boende att det är miljövärdarna som städar. Hyresgästerna har förstått att det är miljövärdarna, det vill säga ungdomar från området, som måste plocka upp om de skräpar ner.

I jobbet som miljövärd har jag lärt mig ta eget ansvar, då jag själv ansvarade för att olika delar i området skulle rena och snygga. Efter projektanställningen fick jag, via kontakter på Victoria Park, en intervju på MKB. Jag fick jobb som husvärdslärling på MKB två månader senare.

Jobbet som miljövärd har betytt mycket för mig. Jag har lärt känna nytt folk och fått nya kontakter, kontakter som hjälpt mig få nytt jobb. Det var en bra start på min framtid och jag är tacksam för alla som hjälpt mig.


Miljövärdar i Linköping, Nygård&Ryd

Miljövärdar Linköping 2014

Hebbe, Zein, Muhammed och Wisam. miljövärdar hos oss 2014-2015.

- Jag trivs bra, det är roligt att ha arbetskamrater. Vi fungerar bra ihop och det är lätt att samarbeta. Jag hoppas på att det ska leda till nya erfarenheter och att jag lär mig nya saker. I framtiden vill jag ha ett bra jobb, miljövärd eller fastighetsskötare skulle vara roligt. Men kanske ha lite mer ansvar, bli handledare eller arbetsledare, säger Wisam.

Läs artikeln om Karin Wanngårds besök hos oss i Tensta - augusti 2015 >>

Läs artikeln om Karin Wanngårds besök hos oss i Tensta - augusti 2015

Läs artikeln om Karin Wanngårds besök hos oss i Tensta - augusti 2015

Läs artikeln om Karin Wanngårds besök hos oss i Tensta - augusti 2015

Läs artikeln om Karin Wanngårds besök hos oss i Tensta - augusti 2015

Läs artikeln om Karin Wanngårds besök hos oss i Tensta - augusti 2015

Läs artikeln om Karin Wanngårds besök hos oss i Tensta - augusti 2015

Läs artikeln om Karin Wanngårds besök hos oss i Tensta - augusti 2015

Läs artikeln om Karin Wanngårds besök hos oss i Tensta - augusti 2015

Läs artikeln om Karin Wanngårds besök hos oss i Tensta - augusti 2015

Läs artikeln om Karin Wanngårds besök hos oss i Tensta - augusti 2015

Läs artikeln om Karin Wanngårds besök hos oss i Tensta - augusti 2015

Läs artikeln om Karin Wanngårds besök hos oss i Tensta - augusti 2015

Läs artikeln om Karin Wanngårds besök hos oss i Tensta - augusti 2015

Läs artikeln om Karin Wanngårds besök hos oss i Tensta - augusti 2015

Läs artikeln om Karin Wanngårds besök hos oss i Tensta - augusti 2015

Läs artikeln om Karin Wanngårds besök hos oss i Tensta - augusti 2015

Läs artikeln om Karin Wanngårds besök hos oss i Tensta - augusti 2015

Läs artikeln om Karin Wanngårds besök hos oss i Tensta - augusti 2015

Läs artikeln om Karin Wanngårds besök hos oss i Tensta - augusti 2015

Läs artikeln om Karin Wanngårds besök hos oss i Tensta - augusti 2015

Läs artikeln om Karin Wanngårds besök hos oss i Tensta - augusti 2015

Läs artikeln om Karin Wanngårds besök hos oss i Tensta - augusti 2015

Läs artikeln om Karin Wanngårds besök hos oss i Tensta - augusti 2015

Läs artikeln om Karin Wanngårds besök hos oss i Tensta - augusti 2015

Läs artikeln om Karin Wanngårds besök hos oss i Tensta - augusti 2015

Läs artikeln om Karin Wanngårds besök hos oss i Tensta - augusti 2015

Läs artikeln om Karin Wanngårds besök hos oss i Tensta - augusti 2015

Läs artikeln om Karin Wanngårds besök hos oss i Tensta - augusti 2015

Läs artikeln om Karin Wanngårds besök hos oss i Tensta - augusti 2015

Läs artikeln om Karin Wanngårds besök hos oss i Tensta - augusti 2015

Läs artikeln om Karin Wanngårds besök hos oss i Tensta - augusti 2015

Läs artikeln om Karin Wanngårds besök hos oss i Tensta - augusti 2015